9 surovin z nichž vyšvihnete večeři na cestách
10 surovin
z nichž vždycky vyrobíte večeři
Seznam těchto kousků je taková naše jistota, když při balení není čas nebo chuť na přemýšlení a plánování.
S jistotou máte uvařenou večeři do 15 minut na vařiči.
V pátek večer hodím do potravinové bedny a na místě vařím, na co máme zrovna chuť.
Pozn. Tohle je varianta, když všechno nacpete do auta.
Na vandr konzervy na zádech ani v kočárku tahat nechcete.
Na jídlo na cestách máme 3 požadavky:
- Zásoby musí vydržet bez ledničky.
- Musí být rychle uvařené.
- Ideálně, aby mělo zastoupeny všechny složky: bílkoviny, sacharidy, tuky.
Sacharidů a tuku sníme dost v průběhu svačinek.
Na večeři se podle rad Petry Pospěchové (Outdoorová kuchařka) soustředím víc na bílkoviny. Přes noc se vám hezky vstřebají, a jejich trávení vám nesebere energii.
Stačí, když zkombinujete
3 z těchto 9 surovin a už se to dá prohlásit za večeři. Když zapojíte fantazii, přikrájíte divoké bylinky, rozhodně nebudete mít pocit, že celý týden jíte to samé.
Vždycky něco vyrobíte kombinací těchto surovin
-masová konzerva
Beru z konzervárny Dovast.
Mají skvělé složení: maso, voda, kmín, sůl.
Žádná omáčička ani slizík, které mi děti odmítají. Mám zkušenost jen a pouze s čistým masem. Další směsi a hotovky od nich vyzkoušené nemám.
-tuňák
-rýže
-těstoviny
-kuskus
-tortilová placka
-kukuřice
-fazole
-cizrna
-pesto
(rajčatové, petrželkové, bazalkové, olivové...) Dodá jdu šmrnc a dospělým dotek Michelinské restaurace.
Když počet kombinovaných surovin zvýšíte,
v polních podmínkách, už se z jídla podávaného na ešusovém víčku,
stává hogo fogo veřeře.
Pro dobrý pocit
Chybí k tomu aspoň kousek čerstvé zeleniny. Z té, co vydrží relativně dlouho i ve vedru berte mrkev, kedlubnu, petržel.
Co mléčné, když jsme bez ledničky?
Vždy, když dokupujete zásoby, vypijete kefír nebo sníte jogurt rovnou před obchodem. Případně kýbl jogurtu strčíte v kempu do ledničky nebo do řeky a sníte ráno.
Nezapoměňte ho zatížit kamenem. Jinak vám přes noc uplave.
Prázdninovému vaření ZDAR!