9 surovin z nichž vyšvihnete večeři na cestách

10 surovin

z nichž vždycky vyrobíte večeři

 

Seznam těchto kousků je taková naše jistota, když při balení není čas nebo chuť na přemýšlení a plánování.

 S jistotou máte uvařenou večeři do 15 minut na vařiči.

V pátek večer hodím do potravinové bedny a na místě vařím, na co máme zrovna chuť.

___-4

Pozn. Tohle je varianta, když všechno nacpete do auta.

Na vandr konzervy na zádech ani v kočárku tahat nechcete. 

 

Na jídlo na cestách máme 3 požadavky:

  • Zásoby musí vydržet bez ledničky.
  • Musí být rychle uvařené.
  • Ideálně, aby mělo zastoupeny všechny složky: bílkoviny, sacharidy, tuky.

 

Sacharidů a tuku sníme dost v průběhu svačinek.

Na večeři se podle rad Petry Pospěchové (Outdoorová kuchařka) soustředím víc na bílkoviny. Přes noc se vám hezky vstřebají, a jejich trávení vám nesebere energii.

 

Stačí, když zkombinujete

3 z těchto 9 surovin a už se to dá prohlásit za večeři. Když zapojíte fantazii, přikrájíte divoké bylinky, rozhodně nebudete mít pocit, že celý týden jíte to samé. 

 

Vždycky něco vyrobíte kombinací těchto surovin

-masová konzerva

Beru z konzervárny Dovast.

Mají skvělé složení: maso, voda, kmín, sůl.

Žádná omáčička ani slizík, které mi děti odmítají. Mám zkušenost jen a pouze s čistým masem. Další směsi a hotovky od nich vyzkoušené nemám. 

-tuňák

-rýže

-těstoviny

-kuskus

-tortilová placka

-kukuřice

-fazole

-cizrna

-pesto

(rajčatové, petrželkové, bazalkové, olivové...) Dodá jdu šmrnc a dospělým dotek Michelinské restaurace.

 

Když počet kombinovaných surovin zvýšíte,

v polních podmínkách, už se z jídla podávaného na ešusovém víčku,

stává hogo fogo veřeře.

 ___-6

 

Pro dobrý pocit

Chybí k tomu aspoň kousek čerstvé zeleniny. Z té, co vydrží relativně dlouho i ve vedru berte mrkev, kedlubnu, petržel.

 

Co mléčné, když jsme bez ledničky?

Vždy, když dokupujete zásoby, vypijete kefír nebo sníte jogurt rovnou před obchodem. Případně kýbl jogurtu strčíte v kempu do ledničky nebo do řeky a sníte ráno. 

Nezapoměňte ho zatížit kamenem. Jinak vám přes noc uplave.

 

Prázdninovému vaření ZDAR!